Burc yorumlari
Tarcın Faydaları ve Zararları
Tarçın : Tarçının Latincesi olan Cinnamomun” adını Yunancadaki Kinnamomon’dan alır. Tarçın tükettiğimiz en eski baharatlarından biridir. Çinliler M.Ö 3000 yıllarında tarçını kullanıyorlardı. Tarçın 16. Ve 17. Yüzyıllarda ise en değerli baharatlardandı. Bir rivayete göre, Avrupalı ünlü tüccar Anton Fugger erkini ve zenginliğini sergilemek için dönemin imparatorlarından V. Karl’ın borç senetlerini, tarçın baharat çubuklarından oluşan bir ateşle yakmış, kendi zenginliğini kanıtlamıştır. Tarçın
Tarçının Faydaları
- Tarçın insana ferahlık hissi verir ve iştah açar.
- Tarçın el ve ayaklardaki titremeleri engellediği gibi damar tıkanıklıklarını da önler.
- Tarçın mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına da iyi gelir.
- Aynı zamanda bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine de yardımcı olur.
- Tarçının cinsel isteği arttırıcı etkisi de vardır.
- Ağızdan gelen kötü kokuları engellediği gibi, gaz birikimine de engel olur.
- Direncimizi arttırır. Kış aylarında soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
- Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için bulunmaz bir nimettir. Tarçın
Tarçın üretmek için ağacın kurutulmuş kabukları kullanılır. Ağacın dış kısmında bulunan mantar tabakası grimsi renktedir. Tarçın, ağacının gövde ve dal kabuklarının dış kısmı sıyrıldıktan sonra kalan iç kabuğun kurutup öğütülmesiyle elde edilen bir baharat türüdür. Çubuk tarçın ise kabukların iç içe konularak rulo gibi kıvrılmasıyla elde edilir.
Tarçının kokusu : Çok kuvvetli, keskin ve uzun süreli, tadı tatlımsı ve yakıcıdır. Muhtevasında tanen ve uçucu yağ taşır genel olarak baharat olarak kullanılır.
Tarçının meyvesi : Oldukça lezzetli ve tarçın kokuludur. Aynı zamanda tarçın yerine de kullanılabilir.
Tarçın kullanımı : Tarçın tatlılara, özellikle de sütlü tatlıların üzerine çeşni olarak katılır. Aynı zamanda tarçın kahve, çikolata ve meyve soslarında, içeceklerde de yaygın olarak kullanılır. Tarçının mutfakta Kullanılışını incelediğimiz de; Kuzu eti, tas kebabı, çeşitli soslar, sütlü ve pirinçli tatlılar, çikolatalı kekler, tartlar, punç, sıcak şarap, çay vb. İçeceklerde kullanılır. Aynı zamanda tarçın; kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biri olan, sokak satıcılarıyla ve sunumuyla kültleşen meşhur bozanın üzerinde de çeşni olarak kullanılabilir.
Okunma Sayısı ; 11 viewsTarcın Faydaları ve Zararları Benzer Yazılar
Toplam 0 Yorum Yapılmış
Alttaki formu doldurup yorumunuzu ekleyebilirsiniz